Slagerij van Vliet nu Hallal Slagerij Kadour

IJplein en Vogelbuurt

“Wat van Vliet snijdt is kwaliteit” dat was vroeger de leuze waar slagerij van Vliet, Ooievaarsweg 14, in heel Amsterdam- Noord bekend om was. Han van der Kolk kwam in 1978 in de zaak werken en nam de slagerij in 1992 over.

De goedgevulde toonbank van slager Halal  <p>Foto: Annielies Griffioen, November 2010.</p>

De goedgevulde toonbank van slager Halal

Foto: Annielies Griffioen, November 2010.

By: Anika van de Water

All rights reserved

Zoals elders in de stad ook gebeurde veranderde de bevolkingssamenstelling van de buurt in de afgelopen jaren drastisch. Ten behoeve van de buurtrenovatie zijn er veel bewoners naar  Banne Buiksloot, Almere of Purmerend vertrokken en voor het merendeel niet teruggekeerd. Hun plaats is ingenomen door de nieuwe Nederlanders.

Deze groep koopt vooral bij de  “eigen middenstand” en wat niet onbelangrijk is, Dirk v.d. Broek heeft veel klandizie weggekaapt. 

Hierdoor is de onderlinge concurrentie bij de huidige middenstand flink toegenomen en had Han van der Kolk moeite om het hoofd  boven water te houden.

In mei 2010 gebeurde het onvermijdelijke. De slagerij van Han werd gesloten en nu is hij 2 dagen werkzaam bij de reeds genoemde hallal slager en nog 3 dagen als slager bij een Horeca groothandel.

Gelukkig vindt hij het werken in de nieuwe omgeving prettig en zijn uitgebreide vakkennis komt goed van pas bij de producten die de slager zelf maakt. Ook nu komen er nog steeds klanten voor de eigengemaakte  worsten en hammen waar hij zo om bekend stond.

Kortom de zaken staan er niet slecht voor en het is niet onredelijk om te verwachten dat de leegstaande winkel op nr. 14 in de toekomst bij de huidige slagerij gevoegd gaat worden.

All rights reserved

919 keer bekeken

Bekijk meer afbeeldingen

Het vlees achter in de slagerij  <p>Foto: Annielies Griffioen, november 2010.</p>

Het vlees achter in de slagerij

Foto: Annielies Griffioen, november 2010.

By: Anika van de Water

All rights reserved